Tromero News: Καλωσήρθατε! Επικοινωνήστε στο tromeronews@gmail.com

Ήξερες ότι...



Πολλές φορές υπάρχουν πράγματα ή φράσεις που δεν έχουμε καν αναλογιστεί πώς προέκυψαν ή απο που προέρχονται. Λοιπών ήξερες ότι...

1. Το συνολικό βάρος του παγκόσμιου πλυθησμού των μυρμηγκιών είναι μεγαλύτερο απο το συνολικό βάρος του ανθρώπινου πληθυσμού!

2. Ο Κων/νος Καραμανλής διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας για 3 ώρες(και συγκεκριμένα από τις 19:00 μέχρι τις 22:00 στις εκλογές της 9 Απριλίου 2000)!

3. Στην Ελληνική μυθολογία, ο Χάρων (ή Χάρος στα νέα ελληνικά) ήταν ο πορθμέας του Άδη. (Το αντίστοιχο στην Ετρουσκική μυθολογία ήταν ο Charun). Μετέφερε με τη βάρκα του τους πρόσφατα αποθανόντες από τη μια όχθη του ποταμού Αχέροντα στην άλλη, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία βρισκόταν η είσοδος του Άδη. Οι νεκροί έπρεπε οπωσδήποτε να πληρώσουν στον Χάροντα έναν οβολό για τα ναύλα. Γι' αυτό στην αρχαία Ελλάδα τοποθετούσαν πάντα έναν οβολό κάτω από τη γλώσσα των νεκρών σωμάτων πριν τα ενταφιάσουν, για να έχει να πληρώσει ο νεκρός τον Χάροντα. Όσοι δεν είχαν να πληρώσουν ήταν καταδικασμένοι να περιπλανιούνται στις όχθες του Αχέροντα για εκατό χρόνια.

4. Παγκόσµιος αριθµός εκτάκτου ανάγκης είναι 112 .
Αν βρεθείτε σε περιοχή εκτός κάλυψης του δικού σας δικτύου και παρουσιαστεί κάτι … έκτακτο, καλέστε 112 και το κινητό σας θα αναζητήσει οποιοδήποτε δίκτυο υπάρχει διαθέσιµο στην περιοχή, και µπορείτε να πραγµατοποιήσετε αυτή την κλήση ακόµα κι αν τα πλήκτρα είναι κλειδωµένα.
(!)Δοκιµάστε το

 5. Η φράση «έφαγε χυλόπιτα» προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων!

6. Όταν αποκαλούμε μια κοπέλα «Σουσουράδα», κυριολεκτικά σημαίνει αυτή που κουνά τα οπίσθιά της!

7. Η ακριβής εξήγηση της φράσης «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» δεν έχει σχέση με κανέλλα ή άλλα καρυκεύματα, αφού σημαίνει «Έρχομαι από την Κωνσταντινούπολη και σε προσκαλώ να έρθεις στην κορυφή»!
 
8. Το 1951, ο Σερ Χιού Μπίβερ, ο τότε Γενικός Διευθυντής της Ζυθοποιίας Guinness, κατά την διάρκεια ενός κυνηγιού, ήρθε σε διαφωνία για το αν ο χρυσός χαραδριός ή ο αγριόγαλος ήταν το ταχύτερο πουλί της Ευρώπης. Τότε αντιλήφθηκε ότι αν υπήρχε ένα βιβλίο που θα έδινε απαντήσεις σε τέτοιου τύπου ερωτήσεις θα αποδεικνυόταν πολύ δημοφιλές. Και είχε δίκιο! (βιβλίο ρεκορ Γκινες)

9. Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν σε ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα, κατά το παρελθόν. Κάποιοι απ’ αυτούς, όμως, σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9) είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.
(!) Φρενοβλαβείς δεν έπερναν ανώτατα αξιώματα μονο στο παρελθόν βέβαια...

10. Για να καταφέρει να περπατάει με τον περίφημο σέξι τρόπο της, η Μέριλιν Μονρόε είχε πριονίσει ένα κομμάτι από το τακούνι του ενός παπουτσιού της!

11. Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1906, γνωστοί ως Μεσοολυμπιακοί Αγώνες του 1906 διοργανώθηκαν στην Αθήνα; Οι αγώνες αυτοί όμως δεν έχουν το τίτλο της Ολυμπιάδας αφού το 1906 δεν ήταν ολυμπιακή χρονιά. Στους νικητές δόθηκαν μετάλλια που όμως δεν καταμετρώνται επίσημα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή

Σου άρεσε; Κάνε Like!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...